Reisverslagen

- Wie zijn wij - - Reisverslagen - - Onze auto's - - 'This is Africa' - - Album - - Contact / Links - - Gastenboek - - Voor overlanders/reizigers -

Reisplannen voor 2019 en later

Waar krijg je last van als je uberhaupt in Nederland bent? Juist, dat je er weg wilt: reiskoorts! Wegwee zoals Ap Dijksterhuis het noemt. En wat helpt dan het beste? Inderdaad, nieuwe reizen plannen. Voor de komende jaren hebben we ook al een en ander op de planning: met onze Landcruiser in de zomer een rondje door Botswana en in de herfstvakantie willen we een weekje zon doen. We willen kijken hoe lang we niks doen op een strand met palmbomen vol houden. We gokken op twee tot drie dagen .....

Voor 2020 denken we aan Mozambique, als het daar dan nog een beetje rustig is. Eelke zal daarnaast vast nog wat tripjes met studenten doen en tussendoor pikken we nog wat landen mee voor de afstreeplijst.

En voor daarna? Naar een rondje Rusland - Mongolië - China - -stannen - Rusland met de trein hebben we al gekeken. Eens kijken of we een ander vervoermiddel aankunnen ...   

Angola en Namibië 2018

Vanuit Kaapstad zijn we via de Kgalagadi naar Namibië gereden en toen door naar Angola. Na een week of tweee in het verlaten zuiden van Angola zijn we terug gegaan naar Namibië, om in ongeveer een week af te zakken naar Windhoek. Het album is toegevoegd, het reisverslag komt zo snel mogelijk.  

Maleisië/Singapore 2018

Studiereis met 18 studenten van Eelke met een bezoek aan Kuala Lumpur, Taman Negara, Malakka en Singapore

Zuid-Afrika 2017

Na Madagascar zijn Maaike en Renske vanuit Kaapstad richting het Krugerpark gereden. Daar heeft Maaike vijf weken vrijwilligerswerk gedaan in het aangrenzende Balule Nature Reserve. In de zomer zijn we met z´n tweeën door het noorden en westen van Zuid-Afrika via de Kgalagadi weer naar Kaapstad gereden. 

Madagascar, 2017

De eerste twee weken als studiereis met 20 studenten van Eelke, daarna reisden Maaike en Renske nog ruim twee weken verder.

Kameroen, 2016

Een werkbezoek gecombineerd met een korte vakantie, met oa bezoeken aan de universiteit en koffieplantages

Kameroen 2016

Peru, 2016

Met een huurauto 2,5 week door het zuiden gereden en daarna 1,5 week het regenwoud in. Met oa bezoeken aan Lima, Cusco, Arequipa, de Heilige Vallei, het Fiesta del Carmen en het Manu Reserve.

Condor

China, 2016

Studiereis met 14 studenten van Eelke, met oa Hong Kong, Zhuhai, Guangzhou, Ping'an en Macau.

Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe, 2015

Een rondje met ons gele slakkenhuis, dat we in Johannesburg hebben laten staan. Hierna hebben we 'm op de boot naar huis gezet. 

Olifanten waren het thema van deze vakantie

Afrika, 2013-2014 

Onze langste reis tot nu toe: dertien maanden met ons gele slakkenhuis door Zuid-Afrika, Lesotho, Swaziland, Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Rwanda, Oeganda, Kenia, Malawi, Botswana en Namibië. Inclusief de voorbereidingen, papierwerk en een terugblik.

Namibië, 2011

Met een gehuurde 4x4 ruim vier weken door Namibië gereden.

Een zijrivierje bij de Oranjerivier: de grens met Zuid Afrika

China, 2011

Studiereis met 28 studenten van Eelke, met oa Shanghai, Yichang (Drieklovendam), Xi'an (terracottaleger) en Beijing.

Oeganda, 2010

Onze tweede groepsreis, met oa Gorilla's in Bwindi en bezoeken aan andere mooie natuurparken.

Mexico, 2009

Een echte cultuurreis met Mayaruïnes, Mayaruïnes en Mayaruïnes. Gelukkig hadden we ook nog tijd voor de dierentuinen van Mexico DF en Mérida.

Madagascar, 2007

Onze eerste Afrika-ervaring, hier is het allemaal begonnen.

Madagascar, Indri indri

Overige reizen

Naast bovengenoemde landen, hebben we ook diverse bestemmingen in Europa, Syrië (2001) en Mexico (1998) bezocht, maar gezien onze beschikbare tijd zullen daar voorlopig geen reisverslagen of fotoalbums van komen.

 
Ja, ook wij zitten aan de cookies. Ze helpen ons ergens mee ... Hier klikken, dan ben je van de melding af.